ainekset
- 500 g lohifilee, annospaloiksi leikattuna
- 0,75 dl siemeniä (auringonkukka, kurpitsa)
- suolaa
Kasvikset:
- 4 porkkanaa, kuorittuna ja lohkottuna
- 1 lanttu, kuorittuna ja lohkottuna
- 1 palsternakka, kuorittuna ja lohkottuna
- 1−2 punasipulia, lohkottuna
- 3 valkosipulinkynttä, puolitettuna
- loraus oliiviöljyä
Kastike:
- 0,5 omenaa, kuorittuna ja pieninä paloina
- 2 rkl punasipulia, silputtuna
- 1 prk Ehrmann Pehmeää Rahkajogurttia (0,9 %)
- 1 tl sitruunankuorta
- tilliä, silputtuna
- 4 rkl purkkiherneitä + 2 rkl lientä
- mustapippuria
- suolaa
- ripaus sokeria
Pilko kasvikset samankokoisiksi lohkoiksi ja lisää mausteet. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
Ripottele lohipalojen päälle erilaisia siemeniä ja mausta suolalla. Alenna uunin lämpötilaa 175-asteeseen, lisää lohipalat vihannesten päälle ja anna kypsyä noin 10–15 minuuttia.
Sillä aikaa kun kalat ovat uunissa, sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile lohi kasvisten ja kastikkeen kera.