Tuotteet

 

Laatu ja kestävyys

Reseptit

Yritys

Toimipaikat

recipe
Rahkamarsipaanipulla

ainekset

Taikina:

1,67 dl maitoa
16,67 g hiivaa
0,33–0,67 tl suolaa
0,67 dl sokeria
0,33 rkl kardemummaa
0,33 kpl kananmunia
4,33 dl jauhoja
50 g pehmeää voita

Täyte:

1 kananmuna
0,17 dl sokeria
0,5 vaniljatangon siemenet
0,33 prk Ehrmann Pehmeää Rahkajogurttia (0,9 %)
0,33 pötkö marsipaania
0,33 prk aprikooseja, valutettuna
0,33 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta

Koristeeksi:

tomusokeria
vettä

rahkajogurtti

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää jauhot vähitellen joukkoon, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi, kun olet lisännyt puolet jauhoista. Sekoita loput jauhoista joukkoon ja vatkaa taikinaa kunnolla. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.

Sekoita seuraavaksi täyte, Ehrmann Rahkajogurtti, munat, sokeri ja vaniljatangon siemenet yhteen. Pyöritä taikinasta samankokoisia palloja ja paina muotilla tai vesilasilla painauma, jossa on tilaa täytteelle. Laita pala marsipaania painauman pohjalle, lisää täytettä sekä lopuksi aprikoosin puolikas. Voitele pullat kananmunalla ja lopuksi ripottele mantelilastuja ja paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Koristele pullat tomusokeri-vesimassalla.