Tuotteet

 

Laatu ja kestävyys

Reseptit

Yritys

Toimipaikat

recipe
Kevyt rahkajogurttipannacotta

ainekset

1,6 dl kermaa
0,8 prk Ehrmann Rahkajogurttia (0,9 %) vaniljaa
0,4 dl sokeria
2,4 kpl liivatelehteä

Mustikkatäyte:

3,2 dl mustikoita, pakasteena
0,8 dl vettä
0,6 dl steviaa
0,2 dl sokeria vaniljaa
1,6 kpl liivatelehteä

Koristelu:

0,8 dl mustikoita

rahkajogurtti

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sillä välin halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet kattilaan, laita kattilaan myös tangon puolikkaat. Kaada kerma sekä sokeri mukaan ja kiehauta.

Purista pehminneistä liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi. Lisää liivatelehdet kuuman kerman joukkoon, anna sulaa ja sekoita. Seuraavaksi ota vaniljatangon puolikkaat pois kermaseoksesta. Anna nesteen hieman jäähtyä ja kaada Ehrmann-rahkajogurtti seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Seuraavaksi kaada valmis seos laseihin, hieman yli puolenvälin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kun pannacotta on jähmettynyt, tee mustikkatäyte.

Laita mustikkatäytteen liivatelehdet veteen likoamaan. Laita kaikki muut täytteen ainekset kattilaan. Soseuta mustikat sauvasekoittimella samettiseksi ja anna sokerin sulaa ja seoksen lämmetä.

Valuta liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja laita mustikkaseoksen sekaan. Kun liivatelehdet ovat sulaneet, anna seoksen hieman jäähtyä ja kaada jäähtynyt mustikkatäyte pannacotan päälle. Laita lasit vielä jääkaappiin, niin että mustikkatäyte myös jähmettyy, ja lopuksi koristele pannacotta mustikoilla.