Tuotteet

 

Laatu ja kestävyys

Reseptit

Yritys

Toimipaikat

Ehrmann reseptit Juhannushalko main
Keskikesän juhannushalko

ainekset

6–8 annosta

Paistoaika 10 min 200 °C

Pohja:

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Rahkatäyte ja päällinen:
1 prk kuohukermaa

2 rkl sokeria

1 rkl vaniljasokeria
2 purkkia Ehrmann pehmeää maitorahkaa
Tuoreita marjoja

Koristeeksi:
Sitruunamelissan lehtiä
Lakritsiraitoja lakritsikastikkeesta

maitorahka

Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kaada kulhoon kuohukerma, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää Ehrmann pehmeä maitorahka ja sekoita.

Kumoa paistettu pohja leivinpaperin päälle. Irrota pohjapaperi.
Levitä noin puolet rahka-kermaseoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Levitä marjat seoksen päälle. Kääri torttu kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput rahka-kermaseoksesta kääretortun päälle ja reunoille. Koristele koivuhalon näköiseksi lakritsiraidoilla ja sitruunamelissan lehdillä.