
ainekset
pohja:
100 g voita
3 rkl Ehrmann maitorahkaa
3 dl vehnäjauhoja
täyte:
Loput Ehrmann maitorahkapurkista (250g)
2 kananmunaa
200 g keltaisia tai oransseja kirsikkatomaatteja
2 rkl basilikaa silputtuna
80 g parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria
2 tl oliiviöljyä

-
Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.
-
Lisää rahka ja työstä tasaiseksi taikinaksi. Muotoile palloksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin. 25cm) Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä.
-
Esipaista pohjaa noin 12 – 15 minuuttia kunnes se on saanut vähän väriä.
-
Valmista täyte sekoittamalla pohjan valmistuksesta jäljelle jäänyt rahka, kananmunat ja silputtu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Leikkaa tomaatit siivuiksi.
-
Levitä pohjan päälle ensin rahkatäyte, sitten puolet juustoraasteesta. Asettele lopuksi kirsikkatomaattisiivut.
-
Lisää loput juustoraasteesta, roiski päälle oliiviöljyä ja pippuria.
-
Paista uunissa noin 30 – 40 minuuttia kunnes pinta on kauniin paistunut.
-
Lisää päälle tuoreita basilikan lehtiä.