
ainekset
Burgerimassa:
- 400 g karitsanjauhelihaa
- 200 g sika-nautajauhelihaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1,5 tl rosmariinia, silputtuna
- 1,5 tl oreganoa, silputtuna
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kanelijauhetta
- 1,5 tl valkosipulia, raastettuna
Paprikaketsuppi:
- 2 rkl sipulia
- 2 tl valkosipulia, raastettuna
- 200 g paahdettua purkkipaprikaa, viipaloituna
- 4 rkl ketsuppia 2 rkl Sipulia
Salsa:
- 1 kpl punasipuli
- 1,5 tl valkosipulia, silputtuna
- 0,5 rasia kirsikkatomaatteja, lohkoina
- 1 tl timjamia, silputtuna
- 1 tl oreganoa, silputtuna
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
Tzatsiki:
- 1 kpl kurkkua, suikaloituna
- 250 g Ehrmann Rasvaton Maitorahka (0,2 %)
- 1 tl tuoretta minttua, silputtuna
- 1 rkl hunajaa
- 1,5 tl valkosipulia, raastettuna
Lisukkeet:
- 4−5 kpl moniviljasämpylöitä
- 1 nippu romainesalaattia
- 80 g cheddarjuustoa
- sinappia

Ensimmäiseksi tee hampurilaispihvit. Sekoita kulhossa kaikki burgerimassan ainekset hyvin keskenään, mausta vielä reilusti suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele massasta noin 4−5 samankokoista pihviä (4 annosta). Ruskista pannulla molemmin puolin niin, että pihvit saavat kauniin värin. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 10–15 minuuttia.
Sillä välin kun pihvit kypsyvät, tee muut kastikkeet. Aloita tekemällä paprikaketsuppi. Kuullota paprika, valkosipuli ja sipuli pannulla niin, että ne pehmenevät. Lisää ketsuppi joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Seuraavaksi tee tomaattisalsa. Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset pienessä kulhossa, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä lorauksella oliiviöljyä. Lopuksi tee vielä mausteikas tsatsiki. Sekoita kaikki tsatsikikastikkeen ainekset kulhossa hyvin sekaisin ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Lopuksi kokoa karitsaburgerit. Levitä sinappia paahdettujen monijyväsämpylöiden alaosaan. Laita sämpylälle romainesalaattia, pihvi, cheddar, paprikaketsuppi, tsatsikia, tomaattisalsaa ja lopuksi sämpylän kansi ja nauti.